13/jun, dimecres

Valencia

21:15h

Trío Petrakis-López-Chemirani

Jardines del Palau, Parc del turia Valencia

Stelios Petrakis, Efrén López i Bijan Chemirani formen un trio musical de base mediterrània i iraniana. El grec Petrakis està especialitzat en instruments cretencs; el valencià Efrén López compta amb una àmplia experiència com a multinstrumentista; i Chemirani és un virtuós del zarb, característic de la música culta persa. Junts funcionen com una melodia cohesionada que encamina l’espectador cap a una mar pròxima amb influència oriental. Amb un so que arriba sense tortuositats al cor perquè no li cal descodificar-se malgrat l’enorme bagatge cultural que té al darrere. L’entorn dels Jardins del Palau de la Música i l’hora nocturna propiciaran el viatge.

Stelio Petrakis, Efrén López i Bijan Chemirani

Stelio Petrakis és un multinstrumentista i lutier grec. Les seues composicions estan fortament influenciades per la música de la Creta natal, així com per d’altres sonoritats (Istanbul, Iran…) que ha estudiat durant anys. Ha col·laborat, entre altres, amb Manolo García i Roos Daily. El valencià Efrén López toca una gran quantitat d’instruments (viola de roda, rubab, llaüt…); fou fundador dels grups L’Ham de Foc, Aman Aman i Sabir; i ha participat en l’enregistrament de més de 60 discos. Bijan Chemirani és el menut d’una saga familiar especialista en zarb (o tombak), l’instrument de percussió principal iranià, al mateix temps que manté una carrera pròpia com a solista i dirigeix el grup Oneira.

Trio Petrakis-López-Chemirani
Stelio Petrakis, Efrén López i Bijan Chemirani / Creta, València i Marsella
90 min / Música

Lira i llaüt de Creta: Stelios Petrakis.
Viola de roda, rubab, guitarra sense trasts, kopuz, llaüt: Efrén López.
Zarb, bendir, daf: Bijan Chemirani.

21:15

Gratuït

Jardines del Palau, Parc del turia

Valencia

17/jun, diumenge

Valencia

21:00h

Niño de Elche & Israel Galván

Teatre Principal de Valencia Valencia

Coplas mecánicas

Niño de Elche ja havia coincidit amb Israel Galván a l’escenari quan va col·laborar en alguns dels seus espectacles. Però ara és la primera vegada que han ideat i creat un muntatge conjunt que, després d’estrenar-se al Sónar, arribarà al Festival Tercera Setmana per a tancar la tercera edició a València al Teatre Principal. Unes cobles mecàniques que transporten el flamenc a una altra dimensió. I ho fan gràcies a l’agermanament entre el ball i els repics de Galván i la veu de Niño de Elche, amb els seus quejíos, els cantes i les onomatopeies impossibles.

Niño de Elche + Israel Galván

Si tenen una cosa en comú Niño de Elche i Israel Galván és la llibertat creativa que respiren totes les propostes artístiques. També, la manera heterodoxa que tenen d’acostar-se al flamenc, apostant sempre per l’emoció, els sentiments i la curiositat davant de la doctrina oficial i immòbil que alguns defenen. Un amb el cante i una interpretació volcànica, l’altre amb uns balls apassionats i impactants que semblen haver-se coreografiat en un altre planeta. Avantguarda pura amb els peus a l’escenari. Flamencs a la seua manera, que també és una manera de ser flamencs.

21:00

20,00€

Teatre Principal de Valencia

Valencia

Comprar