07/jun, divendres

València

22:30h

Centre del Carme

València

Yamila: Iras Fajro

Compositora, violoncel·lista, cantant i productora. YAMILA dansa a la vora dels precipicis sonors i conceptuals. Vòrtex de fragilitat, distorsió electrònica i feresa discursiva, acaba de publicar Ires Fajro (Forbidden Colours, 2019), una proposta audiovisual expansiva i immersiva que viatja per òptiques i ressonàncies dolçament oníriques.

En aquest treball, la pensadora sonora convoca en 11 temes la força dels sons electrònics i la seua veu, que per moments es desplega en xicotets raïms corals. Els ritmes brillants i els arpegis electrònics es dissolen en els sons envellutats del violoncel i s’entrellacen amb la creativitat de dos col·laboradors, el productor i compositor britànic Clark (Warp) i el polifacètic exflamenc Niño de Elche (Sony).

La proposta del directe de YAMILA ve contextualitzada pels visuals de l’artista brasiler Gabriel Fuchs, que es presenten com una exploració hàptica de les emocions que s’associen amb la música. Il·lustren un somni surrealista, una abundor de consciència sobre històries i llocs ficticis, peces trencades de records perduts i trencats, un passatge nòmada a través d’espais fora i dins del temps suspesos en vibrato.

22:30h

Centre del Carme

València

14/jun, divendres

València

21:30h

Jardines del Palau, Parc del turia

València

Gratuït

Hidrogenesse

Duo d’art-rock electrònic, compositors de cançons pop populistes, productors de mantres romanticosexuals, autors d’omplipistes situacionistes, intèrprets del gènere misticocòmic… Hidrogenesse són Carlos Ballesteros i Genís Segarra. Des de finals del segle passat, han gravat discos com Así se baila el siglo xx,

Eres PC/Eres Mac, Gimnàstica passiva, Animalitos, Un dígito binario dudoso o Roma.

21:30h

Jardines del Palau, Parc del turia

València

Gratuït