Cropped

10 de juny de 2018

La companyia francesa Mauvais Coton desafiarà les lleis de la gravetat amb l’espectacle Culbuto a la Plaça de l’Ajuntament.


L’avantguardista Rebota rebota y en tu cara explota denuncia el silenci de la gent davant determinades situacions injustes.


El Festival Tercera Setmana clou la seua tercera edició a Alacant amb un doble programa que serveix com a perfecte resum del que ha sigut la filosofia del certamen durant els quatre dies que s’ha celebrat. Apostes per espectacles poc habituals en les cartelleres, presència internacional, combinació de muntatges de carrer i de sala i una volença cap a propostes avantguardistes i modernes. És el cas de les dues encarregades d’abaixar el teló del festival: Culbuto (Pl. de l’Ajuntament, 19h) i Rebota rebota y en tu cara explota (Teatre Arniches, 20.30h).

Culbuto podria resumir-se com un solo d’equilibrisme i d’intel·ligència per Vincent Martinez. Les oscil·lacions d’un home per mantenir-se en un ritme frenètic que el desafia constantment. Un espectacle per a totes les edats. L’espectacle juga amb els límits del que som capaços de fer. Volar sobre el públic. Demostrar que mitjançant un número de circ i un artilugi senzill (una màquina que consisteix en un semicercle amb un pal dotada d’una inestabilitat crònica) es poden fer cosquerelles a la vida. Sols hi ha una cosa certa: tot es mou a tota hora.

Els francesos Mauvais Coton animen des de 2004 els espectadors més diversos. Amb la filosofia de les carpes ambulants, s’ha nodrit de l’experiència dels membres que hi han passat. I ha construït uns enginys acrobàtics propis per a usar-los en escena. És el cas del Culbuto, una versió del tradicional pal xinés. Basat en el desequilibri, aquest invent proposa un treball mai vist amb les forces del cos. Balanceig, oscil·lació, contrapés, catapulta… Senyals d’identitat d’aquest col·lectiu que està en moviment perpetu.

>> MÉS INFO ACÍ

Rebota rebota y en tu cara explota és una performance vibrant d’Agnès Mateus (protagonista del monòleg) i Quim Tarrida per a tractar les contradiccions d’aquest món: protestes i manifestacions fins que es tanca la porta i, aleshores, ho fem tot a l’inrevés (passivitat, indiferència…). Una obra que retrata en cru el silenci en els assumptes importants, com els assassinats masclistes, el patriarcat, la violència contra les dones… El text s’apropia de l’insult i de les paraules tabús mitjançant l’humor per a llançar a l’escenari tot el pes de la inacció. Perquè, com bé diuen els autors, “la vida ens hauria d’explotar a la cara més sovint”.

Agnès Mateus va definir la seua trajectòria escènica en 1996 quan va formar part del naixement del Colectivo General Elèctrica. Durant huit anys i fins que es va dissoldre, va dur a terme tot tipus de tasques professionals, des de la creació de muntatges fins a la producció, la gestió o la interpretació. Després, va treballar amb Simona Levi, Rodrigo García o La Fura dels Baus. Quim Tarrida és un artista multidisciplinari en qui conflueixen, sense barrejar-se però sense obviar-se, el còmic, la performance, l’art sonor, el disseny o la publicitat. Mateus i Tarrida és la segona vegada que coincideixen en un escenari després de la gratificant experiència d’Hostiando a M.

>> MÉS INFO ACÍ

https://www.tercerasetmana.com/noticies/un-circ-d-equilibris-impossibles-i-una-performance-sobre-les-contradicciones-humanas-clouen-tercera-setmana-a-alacant

Enllaç copiat al porta-retalls