Cropped

17 de juny de 2018

L’espectacle arriba al certamen després d’estrenar-se al Sónar.

Els dos renovadors del flamenc posen punt i final a deu intensos dies de propostes escèniques per tota València.

El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana clou la seua tercera edició a cor què vols, amb dos dels noms més importants, i inquiets, de la cultura actual, que, en aquest espectacle pugen per primera vegada junts a un escenari. Son Niño de Elche i Israel Galván, dos artistes en majúscula per als que qualsevol etiqueta els resulta xicoteta. Amb ells, Tercera Setmana abaixa el teló de la que ha estat la seua edició més internacional. Deu intensos días en què València ha pogut gaudir de quasi trenta propostes escèniques, que han inclòs totes les disciplines, i que han convertit el cap i casal en la capital de les arts escèniques durant poc més d’una setmana. Una edició en què Alacant i Castelló també han pogut gaudir d’una variada i interessant programació, amb una important presència de produccions estrangeres.

Niño de Elche ja havia coincidit amb Israel Galván en l’escenari, col·laborant en alguns dels seus espectacles. Però ha estat ara quan per primera vegada han ideat i creat un muntatge conjunt, que després d’estrenar-se en el Sónar arribarà al Festival Tercera Setmana per a clausurar-ne la tercera edició a València, al Teatre Principal, a les 21h. Unes cobles mecàniques que transporten el flamenc a una altra dimensió. I ho fan gràcies a l’agermanament entre el ball i els repics de Galván i la veu de Niño de Elche, amb els seus quejíos, els cantes i les onomatopeies impossibles.

Si tenen una cosa en comú Niño de Elche i Israel Galván és la llibertat creativa que respiren totes les seues propostes artístiques. També, la manera heterodoxa que tenen d’acostar-se al flamenc, apostant sempre per l’emoció, els sentiments i la curiositat davant de la doctrina oficial i immòbil que alguns defenen. Un amb el cante i una interpretació volcànica, l’altre amb uns balls apassionats i impactants que semblen haver-se coreografiat en un altre planeta. Avantguarda pura amb els peus a l’escenari. Flamencs a la seua manera, que també és una manera de ser flamencs.

https://www.tercerasetmana.com/noticies/les-coplas-mecanicas-de-nino-de-elche-i-israel-galvan-clausuren-la-tercera-edicio-del-festival-tercera-setmana

Enllaç copiat al porta-retalls