Cropped

11 de juny de 2018

La alegría está aquí dentro, de La Família Política; Fémina. Las mujeres dominan el mundo, de Maracaibo Teatro i Separeu-vos junts, de La Dependent, conformen l’oferta d’aquest dilluns 11 de juny.


Les trobades interprofessionals Connexions s’inicien a La Nau.


La programació del Festival Tercera Setmana per a aquest dilluns, 8 de juny, té un marcat protagonisme valencià. Les tres obres que es podran veure són de companyies de la Comunitat Valenciana. Una magnífica oportunitat per a comprovar l’excel·lent estat de salut creatiu del nostre teatre. A més a més, aquest dilluns, també, comencen les trobades interprofessionals Connexions, en col·laboració amb la Universitat de València, la Fundació SGAE i l’IVACE.

La alegría está aquí dentro, l’obra que busca la felicitat


La alegría está aquí dentro (Sala Off, 18h), de la companyia valenciana La Família Política, ens presenta tres amics que tornen, en ple mes de novembre, a una platja on foren feliços. Allí rememoren aquell estiu i comparteixen els dubtes sobre el present i el futur. Les seues vides ja no són les d’aquells dies de joia. Ells tampoc. Es pot recuperar l’alegria perduda simplement tornant a visitar aquells llocs on es va ser feliç? Entre postures de ioga amb noms de postres, clucades d’ull a Joc de Trons, una dona alcohòlica que vol llançar a la seua filla per un barranc o els likes d’Instagram, aquesta obra intenta respondre aquella pregunta. O no.

La Família Política és, des de l’any passat, el nou nom de la companyia teatral Lupa Teatre. Està formada per l’actriu i balladora de flamenc Sandra Sasera, l’actor Pau Gregori i la dramaturga Guadalupe Sáez. Els tres són família entre ells. La alegría está aquí dentro, també amb versió en valencià, és la seua primera obra sota aquesta nova nomenclatura. Com a Lupa Teatre, començaren en 2010 amb el muntatge familiar L’inventor de xiquets. Al llarg de la seua història han alternat obres per a públic infantil i adult, com Para que no te me olvides o Se’ns està quedant cos de postguerra, que encara representen.

>> MÉS INFO ACÍ

Fémina. Las mujeres mueven el mundo, una obra desgraciadament necessària


Emoció, veritat, divertiment i reflexió. Fémina. Las mujeres mueven el mundo (Pl. del Patriarca, 19.30h) és un cant visceral i bell que retrata el poder que al llarg de la història han tingut les dones per a moure el món. La metàfora teatral serveix per a tractar temes com el sexisme, la cosificació del cos, la bretxa salarial, la sororitat, el patriarcat o la violència masclista. Amb un repartiment majoritari de dones que provenen de disciplines variades, Fémina forma un retaule ric, actual i dinàmic que pretén fer-nos reflexionar sobre una energia que fa girar la terra des de temps ancestrals.

Darrere de l’obra, hi ha la companyia Maracaibo Teatro, d’Elx. Enfocada tant al teatre per a adults com per a públic familiar, la companyia combina des de 1996 tècniques teatrals que van de l’animació, la dansa o la música al treball amb titelles, grans escultures mòbils i, fins i tot, efectes pirotècnics. Basant-se en textos d’autoria pròpia o d’autors clàssics i contemporanis, han desfilat per tot tipus d’espais (centres socials, universitats, instituts, festivals, cases de cultura…), però és en l’espai lliure del carrer on han trobat l’hàbitat idoni per a propagar un llenguatge poètic i festiu on el fet teatral és el protagonista.

>> MÉS INFO ACÍ

Separeu-vos junts, l’obra que reflexiona, en to de comèdia, sobre les relacions familiars


Què passa quan uns pares se separen? Quin paper hi exerceixen els fills? Com viuen l’experiència i s’adapten a aquesta nova vida? Júlia, la protagonista, de Separeu-vos junts (Teatre Rialto, 21h), de La Dependent, té les respostes o almenys les ha de madurar tot d’una, ja que es converteix en l’únic llaç de connexió entre els seus progenitors. Alhora, ella mateixa ha de transformar-se per força en un entorn que ja no és l’habitual. Noves relacions, parelles que es desfan i unes altres que comencen. La teranyina de les relacions familiars en to de comèdia des de la perspectiva d’una filla.

Més de 20 anys avalen la professionalitat de la companyia alcoiana La Dependent. Treballa habitualment amb textos d’autors valencians contemporanis, tot i que també ha produït i representat espectacles o propostes d’altres dramaturgs. Al llarg de la seua història, el grup s’ha mantingut fidel a un projecte teatral que es defineix a cavall entre la tradició i la modernitat. Darío Fo, Pasqual Alapont, Isabel-Clara Simó o Roland Dubillard són alguns dels noms que conviuen en una extensa trajectòria que ha recorregut les sales i els circuits teatrals principals de tot el país.

>> MÉS INFO ACÍ

Trobades interprofessionals Connexions


Connexions és el nom de les trobades interprofessionals que se celebren durant el Festival Tercera Setmana. Del l’11 al 13 de juny, en col·laboració amb la Universitat de València, la Fundació SGAE i l’IVACE, es busca establir com a prioritat l’elaboració i desnvolupament de xarxes de contacte entre els diferents agents que intervenen en els processos creatius de les arts en viu, especialment les disciplines de teatre, dansa i circ. Creació, producció, programació, comunicació,… tenen una oportunitat per a establir sinergies que faciliten l’elaboració de projectes en comú.

La primera jornada es desenvoluparà en horari de matí, a La Nau, sota el títol Projectes en construcció. Búsqueda de còmplices per a les propostes en fase d’elaboració. Durant la jornada es duran a terme la presentació i subhasta de projectes.

https://www.tercerasetmana.com/noticies/les-arts-esceniques-valencianes-protagonistes-absolutes-de-la-quarta-jornada-del-festival-tercera-setmana

Enllaç copiat al porta-retalls