Cropped

08 de juny de 2018

Quatre actors de distintes nacionalitats comparteixen amb el públic les seues vivències en un país on no nasqueren.


La segona jornada del Festival Tercera Setmana a Alacant dóna veu a aquells que per viure en un país on no nasqueren sembla, de vegades, que tinguen menys drets. Quatre immigrants són els protagonistes de 40 mil kms, de la companyia xilena Teatro Club Social, una de les dues produccions internacionals que es podran veure en el certamen.

40.000 km és el que mesura el perímetre de la Terra. I, també, el títol d’aquesta obra, en la qual a través de les experiències d’una boliviana, d’un haitià, d’una espanyola i d’una argentina jueva descobrirem què vol dir ser immigrant a Xile. El racisme, la discriminació o els problemes per a trobar un lloc de treball conviuen amb la sensació de desarrelament i la dificultat d’adaptar-se a un país amb uns costums aliens. L’obra, que barreja la realitat d’algunes vivències dels actors protagonistes mateixos amb la ficció pura, s’estrena a Europa en el Festival Tercera Setmana, fruit de la col·laboració entre el festival i el certamen Santiago Off.

40 mil kms és una obra de la companyia Teatro Club Social, col·lectiu artístic, amb seu a Xile, format per Carlos Aedo, Eliana Furman i María Luisa Vergara. El nom de la companyia no és casual perquè, precisament, com si es tractara d’un club social, els interessa construir processos col·lectius. Per això, les biografies dels intèrprets mateixos es converteixen en el material dramàtic principal de les seues obres, en què exploren el límit entre la realitat i la ficció, adherint-se, així, als corrents avantguardistes del teatre postmodern a l’Amèrica Llatina, principalment del Biodrama i del Teatre Documental.

>> MÉS INFO ACÍ

https://www.tercerasetmana.com/noticies/arriba-a-tercera-setmana-l-obra-xilena-40-mil-kms-que-retrata-en-primera-persona-la-dramatica-experiencia-de-ser-immigrant

Enllaç copiat al porta-retalls