PEEPBOX350º
de Mey-Ling Bisogno
https://www.tercerasetmana.com/arts-esceniques/rashid-y-gabriel
Enllaç copiat al porta-retalls
¿Quién eres y quién dices ser? Nuestros prejuicios siempre van por delante de nosotros. Siempre dicen más de nosotros que el cómo vestimos, qué comemos o nuestras propias opiniones.
Rashid y Gabriel plantea desde una situación concreta (que se vuelva poética al igual que hacen creadores como Wadji Moawad, Rabih Mroué o Tarell Alvin McCraney), una reflexión escénica para el público joven y adulto en formato de diálogo. Una mirada distinta al mundo árabe, y al hermanamiento con otras creencias.
Rashid y Gabriel refleja ese contraste en el conocimiento adquirido, demostrando que valores como la tolerancia, la solidaridad, la integración o la igualdad, no sirven de nada, cuando tienes prejuicios sobre una situación donde tu código ético occidental entra en conflicto.
¿Qué pasaría si te dieras cuenta de que el mejor amigo de tu hijo lleva una bomba lapa? ¿Qué pasaría si esa situación la hubieran creado tus prejuicios? Rashid y Gabriel es una sola escena, con dos puntos de vista.
España
La república del llapis neix de les sinergies entre Ferran Benavent i Gabriel Ochoa, dos gestors i creadors-productors que tornen a unir-se per a crear un espai de creació-companyia-projecte pedagògic en les escèniques i que passarà per altres arts com l'audiovisual, la dansa, etc.
Gabriel Ochoa és creador escènic, cineasta, guionista i gestor/agitador cultural Dramaturg i director d'obres com “Vivas” (2017, Centre Teatral Escalante) i “Las guerres correctes” (2015, Teatre del Barri), entre altres.
Ferran Benavent és gestor i productor cultural i periodista. Treballa en el desenvolupament de programes d'educació artística de qualitat en l'àmbit iberoamericà. Actualment implementa festivals, plataformes, programes i projectes on la mediació educativa centrada en les arts i la creativitat sigui substancial.
Tres són els eixos de la república del llapis:
- Compromís compartit, entès amb l'altre, amb la identitat oberta i també social. També amb la creació i amb la manera d'enfrontar-nos a ella.
- Procés, camí i evolució, per a entendre els processos creatius fa falta entendre els processos propis. Les revolucions interiors són tant o més importants que les exteriors.
- Pedagogia activa i mediació educativa com a eines de transformació social vinculades a les nostres creacions.
Tot sobre Tercera Setmana ara al teu mòbil