• Estrena
 • Dansa
 • Sense text
 • +12
 • Durada: 1:00 h
https://www.tercerasetmana.com/arts-esceniques/las-alegrias

Enllaç copiat al porta-retalls

Sinopsis

Las Alegrías, és la diàspora mil·lenària de totes les dones en el cos únic i múltiple de Paula Quintana. Un solo acompanyat i una instal·lació coreografiada sobre l’alegria revolucionària que atresora la vivència i l’experiència creativa dels primers anys i que apunta a un salt ample i cap avall (cap a les profunditats i cap a la font) d’una artista decidida a deixar-se transformar en el seu pas per la vida i pels escenaris. 
Un viatge artístic cap a noves formes, connexions i potències en la creació d’un treball radical i urgent per a una artista que s’exposa i es qüestiona amb humilitat i determinació. Un camí al qual entregar-se amb la disposició de donar-ho tot per a arribar a allò fonamental. 
L’alegria com a motor d’energia, com a potencial generador, físic i real. No hi ha una energia més productiva i ineludible que la generada per l’alegria. No es tracta de diversió, ni del riure forçat. No es tracta d’estar sempre contents i falsament somrients. No es tracta d’estar bé. No es tracta de superficialitat. 
Las Alegrías parla de l’alegria com a lloc interior des del qual donar i rebre. Un lloc físic i rotund que no té res a veure amb el que passa fora, sinó amb el que passa dins.

Fitxa artística

 • Creació i interpretació: Paula Quintana
 • Dramatúrgia i acompanyament: Javier Cuevas
 • 
Espai sonor: Óscar Villegas
 • Llum i espai escènic: Cube.bz.
 • Instal·lació-Meteorit: Tahiche Díaz
 • Estilisme: Amuhaici Luis
 • Producció i management: Celia Zaragoza
 • Comunicació: Marta Baeza-La Locomotora
 • Disseny d’imatge: Pepe Valladares
 • Direcció tècnica: Grace Morales
 • Textos: Roy Galán 

Veure més a Yourszene
Imatge de portada de l'espectacle Las alegrías

Programació

Localització

Data

Preu

Sala OFF València
10-06-2019 | 20:30h
12,00€
Aforament limitat

Un xou de
Paula Quintana

Santa Cruz de Tenerife, España

Actriu, ballarina, creadora. Alterna el treball amb companyies amb la seva carrera com a creadora basada en un llenguatge propi que fusiona el llenguatge textual amb la dansa en una comunicació visceral.

Primer premi III certamen Europeu Dona Creadora Contemporània 2016.

Rep el premi Especial a la Millor Artista/Creadora Emergent “per la maduresa mostrada per a integrar dansa i teatre, amb espectacles depurats i amb grans possibilitats de projecció”, Fira Umore Azoka 2015, Biscaia.

Nascuda a Tenerife, es forma des de la infància en dansa clàssica, contemporània i flamenc. Després de llicenciar-se en Art Dramàtic es trasllada a Madrid continuant amb la seva formació com a actriu i ballarina, col·laborant amb importants directors i coreògrafs: Iaio Càceres (cia.. Ron Lalá), Fernando Soto, Gabriela Carrizo (cia.. Peeping Tom), Andrés Lima. En l'àmbit de la dansa destaquen Daniel Abreu, Chevi Muraday i Carmen Werner. Referent al Flamenc es forma amb mestres de l'emblemàtica escola “Amor de Déu”, entre altres.

Tot això la porta a treballar en diferents muntatges audiovisuals, teatre i dansa, dins i fora d'Espanya: paper protagonista dels llargmetratges “El proxeneta” (Mabel Lozano); “Cadis, Cadis” (Pedro Loeb); “AMMA” (Ferrán Brooks). Actualment, és intèrpret solista de “Dolces Bèsties” (cia.. Nòmada); l'obra “WE EARTH”, de Fundació Internacional Dancing for the Milllennium Goals (en col·laboració UNESCO i SCHOLAS) . Elenc actual de la cia.. de teatre “Pour Ainsi Dire” de París; “Delirés” i “La virtut de la Malaptesa” (dir. Fernando Soto). Assessora de moviment escènic “Trainspotting” de la Competència TV, 2017. Destaquen també espectacles en el Grand Palais de Paris; Royal Albert Hall de Londres o Dubai i festivals com Fringe Madrid o Fira Tárrega, asi com en nombroses sales i teatres del circuíto nacional.

En la seva carrera com a creadora destaca la peça curta "Somni3", XARXA nacional A cel obert´15. A més, l'obra "PELLS" ha estat en fest.MEYABE, Congo,17;FIND Càller`17; Atenes´17; CEE MAIMI ´2016; fest.Spain Dansi in Montevideo´15, Flamenc London festival, Between the Siguis festival, Nova York, espais no convencionals com La CASA de la PORTERA a Madrid, entre altres.

El seu muntatge "LATENT" ha estat candidata Premi Max “Millor Espectacle Revelació” “Millor autoria revelació” ´16, catàleg AECID, DanzaEscena, Platea, premi Umore Azoka ´15, Pavó Teatre Kamikaze.

"AMARGA DOLÇA" en dFeria´16, Fest. Internacional Teatre Clàssic Almagro Off; Teatres del Canal, sala Negra, Madrid; Societat Cervantina´15; Fira Internacional Teatre i Dansa d'Osca ´16, Ciutats UNESCO; i "SEMPRE, EN ALGUN LLOC" en Auditori de Tenerife´17, fest. Dansa València´17; Dansa Xixón´17.

A més, realitza peces site-*specific per a festivals i institucions dins i fora d'Espanya, així com tallers i masterclases.

Veure més a Yourszene
Companyia Paula Quintana
Logotip del festival Tercera Setmana

Baixa't l'aplicació Oficial

Tot sobre Tercera Setmana ara al teu mòbil

Tancar