• Teatre contemporani
 • +12
 • Durada: 1:35 h
https://www.tercerasetmana.com/arts-esceniques/el-corazon-de-las-tinieblas

Enllaç copiat al porta-retalls

Sinopsis

Adaptant la novel·la a una dramatúrgia que conjuga la paraula narrativa amb la dramàtica, El corazón de las tinieblas, s’articula en un monòleg dialogat que transita des de l’actualitat fins a la fi del segle XIX. El corazón de las tinieblas és, sens dubte, un dels textos literaris fonamentals de la literatura universal. Publicat en 1899 per Joseph Conrad, ens explica el viatge del capità Marlow a la recerca d’un aventurer misteriós al llarg del riu Congo. Un viatge terrible a la violència de la colonització i al genocidi protagonitzat pels agents de Leopold II de Bèlgica. Un viatge que va inspirar Apocalypse Now i que s’endinsa en aquest lloc on el significat moral dels nostres actes comença a ser confús, terrorífic. Un assaig escènic i una reflexió poètica sobre les formes del mal. Una invitació a mirar i a intentar comprendre la nostra foscor pròpia i les paradoxes del capitalisme occidental. El corazón de las tinieblas ens aproxima a un gènere inaudit que s’inicia en la literatura de viatges i que reuneix el vessant documental, l’experimental, el polític i el performatiu, des d’una perspectiva contemporània. 

Fitxa artística i tècnica

 • 
A partir de la novel·la de Joseph Conrad

 • Dramatúrgia i adreça: Darío Facal

 • Repartiment: Ernesto Arias, Ana Vide, Kc Harmsen, Rafa Prim
 • Piano / músiques: Jose Luis Franc
 • 
Percussió / músiques: Ass Sabar

 • Disseny d'il·luminació: Manolo Ramírez

 • Disseny d'audiovisuals: Javier L. Patiño
 • 
Fotografia cartell: Álvaro Serrano / Patricia Forts
 • Producció: Metatarso Produccions i Teatres del Canal
Veure més a Yourszene
Imatge de portada de l'espectacle El corazón de las tinieblas

Programació

Localització

Data

Preu

La Mutant València
09-06-2019 | 20:30h
12,00€

Vídeo

Un xou de
Metatarso

Madrid, España

Des que Metatarso es fundés l'any 2001 el seu treball ha oscil·lat entre el teatre més experimental i produccions de major format, però tots els seus espectacles han vingut marcats per l'estil iconoclasta i radicalment contemporani que identifica les seves posades en escena. La identitat i solidesa de la seva trajectòria la converteix en una de les companyies referencials de la creació contemporània espanyola.

Els seus espectacles han girat a nivell nacional i internacional, i s'han pogut gaudir en diversos festivals com el Festival de Tardor a Primavera, Clàssics a Alcalá, Festival de Càceres, Escena Contemporània, Fringe Madrid, CIFET, Festival d'Almagro o Escena Oberta entre molts altres, i el seu treball s'ha pogut veure en escenaris tan representatius a nivell mundial com la Volksbühne am Rosa-Luxemburg-*Platz de Berlín, el Teatre A el’Qaumi del Caire, l'Escorxador de Madrid, el Teatre de l'Abadia o el Apostrof de Praga entre altres.

Entre els seus espectacles alternen obres d'autoria pròpia com La vida imaginària de Bonnie & Clyde, Breu Cronologia de l'Amor, Theatre no Habiti, Madrid Laberint XXI, El Malson de Kepler o Morfologia de la Solitud, escrites i dirigides per Darío Facal, juntament amb produccions d'autors europeus contemporanis com Heiner Müller, Caryl Churchill o Jean-Luc Lagarce, i adaptacions de clàssics com Les Amistats Perilloses de Choderlos de Laclos, Somni d'una Nit d'Estiu de William Shakespeare o Amor de Do Perlimplín amb Belisa al seu jardí de Federico García Lorca.

El treball de Metatarso es caracteritza per la profunditat intel·lectual i crítica de les seves obres, sense renunciar mai a l'emoció i a la bellesa plàstica i poètica dels seus muntatges escènics. Totes les seves propostes es distingeixen per desenvolupar una recerca conceptual sobre el llenguatge escènic i per explorar el mestissatge amb altres expressions artístiques com la videocreació, la performance o la instal·lació.

Veure més a Yourszene
Companyia Metatarso
Logotip del festival Tercera Setmana

Baixa't l'aplicació Oficial

Tot sobre Tercera Setmana ara al teu mòbil

Tancar