• Dansa contemporània
  • Per a tots els públics
  • Durada: 25'
https://www.tercerasetmana.com/arts-esceniques/dance-generation

Enllaç copiat al porta-retalls

Sinopsis

Dance Generation proposa un qüestionament sobre l’evolució del cos en el transcurs del temps i sobre la tendència de la societat en què vivim de separar els individus segons l’aparença, l’edat i els interessos. Dance Generation afavoreix i aposta per la sensibilització del públic pel que fa a la pràctica, la creació i la història de la dansa contemporània.

Taiat Dansa dirigeix aquestes trobades de treball amb l’objectiu de crear una coreografia específica amb diferents grups de persones a diverses ciutats i poblacions. Dance Generation convoca un grup de 25 intèrprets sense límit d’edat, a partir de 10 anys fins a gent major, que ballaran junts. Professionals de la dansa, amateurs i estudiants, infants, adolescents, joves, pares i iaios es reuneixen en un mateix espai per a trencar les barreres que separen la dansa –i l’art en general– dels ciutadans. 

Ficha artística

  • Direcció artística: Meritxell Barberá i Inma García.
  • Coreografia: Meritxell Barberá i Inma García, en col·laboració amb els intèrprets de cada trobada Dance Generation.
  • Música original: David Barberá (Caldo).
  • Disseny d’imatge: Nuria Riaza.
  • Management: Marta Fernández.
  • Coproducció: Museu IVAM, Fira Mediterrània de Manresa.

Veure més a Yourszene
Imatge de portada de l'espectacle Dance Generation

Programació

Localització

Data

Preu

Plaça Hort dels Corders Castelló
06-06-2019 | 19:30h

Vídeo

Un xou de
Taiat dansa

España

Meritxell Barberá i Inma García, titulades en Dansa Clàssica i Contemporània a la ciutat de València, funden la seva pròpia companyia, Taiat Dansa, en 2003. Des de llavors han presentat les seves creacions en diferents espais de referència i festivals del territori nacional com: Dansa València, Sagunt a Escena, Teatre Principal, Rialto i Palau dels Arts de València, Mercat dels Flors i Festival Grec de Barcelona, Quarta Paret, La Casa Encesa i Teatres del Canal a Madrid, La Casa Encesa a Madrid, Festival Internacional Masdanza i Teatre Guimerá a Canàries, Teatre Central de Sevilla, Cadis en Dansa, Teatre Gayarre a Pamplona, Festival Perifèries a Osca, Festival Alter-Art a Múrcia, Festival Dansa Gijón, entro uns altres.

En espais museístics, acompanyats normalment d'un treball pedagògic, com l'IVAM i el MuVIM a València, el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museum of the City of Nova York, el IAACC Pablo Serrano de Saragossa, el CAAC Centre Andalús d'Art Contemporani de Sevilla, el CAC Centre d'Art Contemporani de Màlaga, el Museu Guggenheim Bilbao o el Artium a Vitòria. En l'àmbit internacional han mostrat les seves obres en països com França, Alemanya, Suïssa, Regne Unit i els EUA.

Des de 2009 treballen com a coreògrafes per a altres companyies del panorama nacional i internacional. D'aquesta manera traslladen el segell coreogràfic i creatiu tan particular de Taiat a altres companyies de reconegut prestigi com a Ballet Hispànic de Nova York, DanceWorks Chicago i Ballet de la Generalitat Valenciana.

Per a aquestes companyies han creat peces on els elements coreogràfics de totes dues directores de Taiat segueixen en estreta relació amb un intens treball dramatúrgico que s'alimenta del cinema, la literatura i l'art. La música és un element de vital importància en totes les seves creacions per al que compten amb el músic Brou que treballa amb elles en la composició original de tots els treballs des dels seus inicis. En els pròxims anys continuaran girant i ballant amb peces de repertori i creant noves obres per a la seva companyia i per a altres companyies de l'àmbit internacional. Peces que arrenquen des d'un impuls, una necessitat de compartir una idea, una situació o una aposta dansada amb el públic.

Veure més a Yourszene
Companyia Taiat dansa
Logotip del festival Tercera Setmana

Baixa't l'aplicació Oficial

Tot sobre Tercera Setmana ara al teu mòbil

Tancar