• Teatre contemporani
  • Per a adults
  • Durada: 1:05 h
https://www.tercerasetmana.com/arts-esceniques/celebrare-mi-muerte

Enllaç copiat al porta-retalls

Sinopsis

El doctor condemnat per eutanàsia

El 28 de març de 2005 la vida del doctor Marcos Ariel Hourmann va canviar per sempre.

De matinada, una pacient de més de 80 anys va arribar al servei d'urgències de l'hospital on treballava. Sotmesa a dolors terribles, el pronòstic donava una esperança de vida de tot just unes hores.

La pacient i la seva filla van pregar al doctor que si us plau acabés definitivament amb el seu sofriment. I llavors Marcos, saltant-se tot protocol mèdic, li va injectar 50 mg de clorur de Potassi en vena. La dona va morir als pocs minuts i Hourmann va fer alguna cosa que mai abans havia fet ningú en aquest país: va deixar escrit en l'informe el que havia succeït.

Pocs mesos després, Marcos rebia una notificació del jutjat: estava acusat d'homicidi. La família mai ho va denunciar, però sí l'hospital. Aquella decisió, un acte prohibit en pràcticament tothom, és un crim pel qual pot Marcos podia passar fins a 10 anys en la presó.

Un jurat popular havia de dictar sentència sobre el seu cas, però el judici mai va arribar a celebrar-se. La fiscalia va oferir a Marcos declarar-se culpable, acceptar una condemna menor i evitar així la presó. D'aquesta forma va esquivar la presó, però la seva vida es va convertir a partir de llavors en un infern.

Repudiat per tots els hospitals espanyols, va emigrar a Anglaterra amb la seva dona per a començar de nou. Va continuar treballant com a metge fins que la premsa britànica va descobrir la seva història i ho va batejar com “El Doctor assassino”. Sense poder treballar a Anglaterra va tornar a Espanya, on la majoria d'hospitals li continuen donant l'esquena. Actualment treballa en una petita mútua com a metge a domicili.

Més de 10 anys després, Marcos assegui avui la necessitat d'explicar-se i defensar-se com no ho va fer en aquell moment. Per això ara se sotmetrà a un altre tipus de judici: el del públic. Amb la seva història representarà una obra de teatre, en la qual exposarà el que va ocórrer i quins van ser els seus motius per a acabar amb la vida del seu pacient.

Què li va fer actuar així aquella nit? Què faríem nosaltres davant l'arribada irreversible de la mort?

Marcos no ho va dubtar, i per això va ser condemnat. Ara serà el públic el que emeti el seu veredicte.

Veure més a Yourszene
Imatge de portada de l'espectacle Celebraré mi muerte

Programació

Localització

Data

Preu

Sala OFF València
08-06-2019 | 20:30h
12,00€
Aforament limitat
Teatre Arniches Alicante
09-06-2019 | 19:00h
12,00€

Un xou de
Teatro del barrio

Madrid, España

Teatre del Barri és una iniciativa impulsada per l'actor Alberto Sant Joan, els economistes Mario Sánchez i Gerardo Domínguez i els arquitectes Paloma Domínguez i Iñaki Alonso. Ofereix una programació estable d'espectacles de teatre d'humor polític i musical, dansa i poesia, on el debat se centra en l'exercici del poder de la Banca, les constructores, grans empreses, partits polítics, sindicats i mitjans de comunicació entre altres. També donen a conèixer alternatives ciutadanes que al llarg de la història han transformat aquest exercici del poder. Teatre del Barri és una assemblea permanent des d'on crear noves formes de veure el món i construir-lo. Plataformes, associacions i iniciatives que millorin la qualitat de vida de la ciutadania té un espai de trobada en Teatre del Barri.

Veure més a Yourszene
Companyia Teatro del barrio
Logotip del festival Tercera Setmana

Baixa't l'aplicació Oficial

Tot sobre Tercera Setmana ara al teu mòbil

Tancar