• Dansa contemporània
  • Sense text
  • +12
  • Durada: 50'
https://www.tercerasetmana.com/arts-esceniques/bach

Enllaç copiat al porta-retalls

Sinopsis

Mal Pelo presenta a València, dins de la programació del Festival Tercera Setmana, una versió del solo de María Muñoz, Bach, una col·laboració amb el pianista i compositor francoamericà Dan Tepfer (París, 1982), que interpreta en directe peces seleccionades d’El clavecí ben temprat de Johann Sebastian Bach, junt a algunes improvisacions pròpies.

Bach es presenta com un estudi del moviment, la mirada, el ritme, la respiració i la presència en relació amb la musicalitat. És una selecció de preludis i fugues arreplegades en els dos llibres que configuren El clavecí ben temprat, en què María Muñoz combina la dansa d’alguns preludis que sonen en directe, amb la memòria d’algunes fugues ballades amb les improvisacions de Dan Tepfer. Bach és un treball rigorós de llenguatge del moviment pel qual María Muñoz ha hagut de viatjar sola cap a llocs probablement innegociables pel que fa al seu enteniment profund de la musicalitat.

En la primera versió completa de la peça, estrenada en el Festival Temporada Alta 2005, l’enregistrament minuciós i exhaustiu realitzat pel pianista canadenc Glenn Gould (1932-1982), acompanyava la ballarina i hi aportava una corporalitat inusitada, la del pianista que, amb la respiració i els murmuris, semblava estar present en l’escena.

En 2018 es va presentar una reinterpretació del solo amb música en directe a la Filharmònica de Paris, en col·laboració amb el Théâtre de la Ville de Paris, amb Dan Tepfer. Aquest, tan coneixedor del repertori clàssic i experimentat en la improvisació de jazz, aporta una vitalitat i una textura diferent al solo en acompanyar María Muñoz amb una interpretació en viu establint un diàleg que reforça la improvisació en un joc de complicitats.

Ficha artística

  • Creació i interpretació: María Muñoz
  • Música: El clavecí ben temprat, de J. S. Bach, interpretat per Dan 0Tepfer
  • Col·laboració artística: Cristina Cervià
  • Assistent d’assajos: Leo Castro
  • Realització vídeo: Núria Font Il·luminació: August Viladomat
Veure més a Yourszene
Imatge de portada de l'espectacle Bach

Programació

Localització

Data

Preu

Teatre Principal de Valencia València
09-06-2019 | 19:00h
12,00€
Aforament limitat

Un xou de
Mal Pelo

Girona, España

Mal Pelo, amb codirecció artística de Pep Ramis i María Muñoz, és un grup creatiu caracteritzat per una autoria compartida que ha donat com resultat més de 25 espectacles fins al moment, un dels fets distintius del grup. Ambdós també se defineixen el disseny de l’espai escènic.

Des del 1989, Mal Pelo ha anat desenvolupant el seu propi llenguatge artístic a través del moviment, incorporant la teatralitat amb la creació de dramatúrgies que inclouen la paraula, treballant amb compositors per a la creació de bandes sonores originals, col·laborant amb vídeo artistes, entre altres.

L’activitat bàsica gira al voltant de la creació d’espectacles, sempre unit a la necessitat d’experimentar i desenvolupar els temes principals que al llarg de tots aquests anys han anat sorgint dels propis processos.

En aquest sentit hem de situar el treball pedagògic que des del començament del grup s’ha anat incrementant. Actualment aquesta faceta s’ha vist reforçada en dos sentits: per una banda s’han establert dues cites anuals a la seu de treball de la companyia. L’animal a l’esquena – Cos – Creació - Pensament (www.lanimal.org); per altra, en la demanda de cursos tant a nivell nacional com internacional.

Paral·lelament, hem continuat les col·laboracions amb diferents artistes, conseqüència del propi procés de desenvolupament del llenguatge artístic. Aquestes col·laboracions es relacionen les més de las vegades amb els mateixos processos de creació dels espectacles, encara que també en col·laboracions en creacions de vídeo d’artistes visuals, amb directors d’escena diversos, participant en sessions d’improvisació en directe, etc.

Aquesta inèrcia s’ha vist incrementada des de que Mal Pelo disposa d’un espai d’assaig propi. Això ens ha permès no només una major profunditat en els processos de creació dels espectacles, sinó també poder plantejar-nos moments de laboratori, de recerca fora de les produccions, de trobades amb grups d’intèrprets per a l’estudi de temes, metodologies, que poques vegades es poden incloure en els processos de creacions. D’aquesta manera, Mal Pelo ha pogut col·laborar amb diferents artistes convidats: Àngels Margarit, Eduard Fernández, Andrés Corchero, Toni Serra, Anna Subirana, Lilo Baur, Cesc Gelabert, Faustin Linyekula, entre molts altres.

Veure més a Yourszene
Companyia Mal Pelo
Logotip del festival Tercera Setmana

Baixa't l'aplicació Oficial

Tot sobre Tercera Setmana ara al teu mòbil

Tancar