Arts escèniques

Mendoza

Los Colochos

Mendoza es una historia de ambición, sangre y poder, situada en el México revolucionario de 1910, pero que nos sigue tocando hasta nuestros días. Es un proyecto hecho para la gente común; se realizó con ensayos en casas de personas que no tienen una relación directa con el quehacer teatral y analizando sus opiniones. Mendoza nos permite acercarnos a un clásico a través de nuestros propios referentes. En ese sentido, cualquier persona puede observar, entender, conmoverse y disfrutar de este montaje.

40 mil kms.

Teatro Club Social

Un haitiano, una boliviana, una española y una argentina judía entrelazan historias y problemáticas que enfrentan los inmigrantes en Chile.

Flicker

Magdalena Leite & Aníbal Conde

Flicker se desprende del proyecto LOS40 desarrollado en el programa Artistas en Residencia de La Casa Encendida y el CA2M 2017.

Flux

Zanguango Teatro

En Flux es plantegen situacions fugaces, de transeünts casuals, que, tractades des del joc, l’humor i l’absurd, canvien la visió de la quotidianitat.

És una invitació a la participació del públic. Una invitació a mirar-nos els uns als altres als ulls, amb la intenció de transformar el carrer en un espai de comunicació i diversió, i que ens permet ser optimistes respecte al futur de la humanitat.

Barro Rojo

Cia. Javier Liñera

Barro rojo és la història d’un home homosexual que va estar tancat en un camp

Dead Hamlet

Sennsa Teatro Laboratorio

Una versió lliure per a teatre físic i dansa expressiva inspirada en Hamlet, de Shakespeare.

La alegría está aquí dentro

La família política

Tres amics tornen, en ple mes de novembre, a una platja on van ser feliços. Allà rememoren aquell estiu i comparteixen els dubtes sobre el present i el futur. Les seues vides ja no són les d’aquells dies de joia. Ells, tampoc.

Culbuto

Cie. Mauvais Coton

Un solo d’equilibrisme i d’intel·ligència per Vincent Martinez.

Sueño de una noche de verano

Voadora

Aquí siempre es verano, hace calor y no conseguimos hacer nada más que beber gin-tonics y bailar hasta caer en la hierba. Esta historia habla, por encima de todo, de la libertad de escoger. Escoger dónde perderte, escoger a quién amar, escoger qué hacer con tu cuerpo. De la identidad. De la mirada. De otras formas de leer la piel. Los amantes se transforman constantemente en esta versión feroz del chileno Marco Layera dirigida por la pictórica mirada de Marta Pazos. Se transforman con violencia. Corriendo libres por un bosque de límites flexibles, una floresta abierta a la diversidad de género. Vagando perdidos entre el día y la noche, lo humano y lo animal, la realidad y la ficción, lo masculino y lo femenino, entre la vigilia y el sueño. Un sueño lisérgico en el que los bajos instintos gobiernan el mundo y en el que la belleza siempre oculta intenciones peligrosas. Esta es una comedia sobre el amor, el dolor, la pasión, el sexo, los desencuentros y el poder. Es una comedia sobre ti y sobre mí. Porque ya fuimos cazadores y ya fuimos presas. Así nos pasamos la vida: amando, siendo amados, rechazando, conquistando... ¿Y qué otra cosa podemos hacer en este bosque y con este calor?

Juguetes rotos

Producciones Rokamboleskas

El actor Nacho Guerreros (Coque en la sèrie La que se avecina) es posa en la pell de Mario, un oficinista a qui una telefonada canviarà la vida. Recorrem junt amb ell el seu passat: un xiquet infeliç amb el seu cos i amb el lloc on ha nascut.

MétamOrph’O

Barolosolo

Circ aquàtic, equilibris impossibles, poesia, música i la màgia de les històries que fan somiar amb els ulls oberts.

De nuevo un instante tan breve

La Mecánica

Teatre físic, musical i d’objectes. Tres homes ben vestits, cosins contemporanis de Tati, Beckett i Keaton, ixen de les seues caixes. Es relacionen entre ells i davant dels obstacles (taulons que desafien la gravetat, poals de diferents mides, fulles de paper que literalment els envaeixen…) amb un virtuosisme refinat, sentit de l’humor i, per descomptat, acrobàcies precises. A més, hi ha paraules entretallades i sons inesperats que marquen el compàs dels cossos en moviment. El que expressen és universalment poètic perquè activa la imaginació de l’espectador, el somriure i la angoixa, en aquest univers caòtic que tant ens sona.

La llum del món

Crit companyia de teatre

Una tragicomedia interpretada por cuatro actores (de nombres: Memoria, Entendimiento, Voluntad y Olvido) que se basa en algunos pasajes de la Biblia, y con canciones y música en directo.

Fémina. Las mujeres mueven el mundo

Maracaibo Teatro

Fémina és un cant visceral i bell al poder històric de les dones per a moure el món.

Su à Feu

Deabru Beltzak

Dansa urbana, foc i ritme, que explora des d’una perspectiva nova els carrers i l’espai urbà. Personatges curiosos que sembla que vénen del futur envaeixen l’asfalt amb el foc primitiu i un espectacle de coreografies al compàs de música original i percussió.

Classe

Teatrencompanyia

Els carrers estan plens i les aules buides. Els estudiants es manifesten per la degeneració que pateix l’educació pública. Una alumna de l’últim curs de Batxillerat d’un institut sí assisteix classe. No hi ha ningú. Només el professor, que aprofitarà el moment per a impartir-li una lliçó especial.

El afilaó

Gero Domínguez & cia

Coreografia i ball, i una vella bicicleta amb una aparell d’esmolar a la part de

Frontera

Migrants

Milions de migrants travessen mars i terres a la recerca dels seus somnis amb la

Bluff

Circo Gran Fele

Un pallasso shakesperià davant del món, en qualsevol cantó, com un artista de carrer insignificant,

Likes

Núria Guiu

Aquest espectacle de dansa parteix de l’anàlisi de dos fenòmens populars en Youtube: el cover

Family(es)

Teatro de lo inestable

La familia como eje central narrativo. Aunque en lugar de familia se podría llamar rebaño.

Familia Real

CienfuegosDanza

Quatre solos coreografiats, interpretats per ballarins (Maynor Chávez, Sara López Vicente i Edoardo Ramírez) que

Un Vache de manège et son Orgameuh

Théâtre de la Toupine

Amb el curiós subtítol de “teatre-cavallet propulsat pels pares”, assistim a un conte per a

Separeu-vos junts

La dependent

Què passa quan uns pares se separen? Quin paper hi exerceixen els fills? Com viuen

Rebota rebota y en tu cara explota

Agnés Mateus i Quim Tarrida

Una performance vibrant de Agnés Mateus (protagonista del monòleg) i Quim Tarrida per a tractar

Nowhere in particular

David Climent, Sònia Gómez, Pere Jou

Les convencions ens marquen cada dia. Fa igual si algunes són gratuïtes. Estan present per tot arreu, en un supermercat, a la fila del cinema o quan coincidim amb un veí a l’ascensor. Sovint, no diem res i ho diem tot amb un gest del cap. Són recursos que usem per a comunicar-nos de forma automàtica, inconscient. Celles que s’alcen, somriures, colpets a l’esquena o no mantindre la mirada més del que es considera habitual.

Jule

Hortzmuga Teatroa

Un espectacle de carrer per a tots els públics. Per a somiar en grup, perquè la història de Jule, una inquilina que es resisteix a abandonar l’edifici mig desmantellat on viu, està feta amb la matèria de les il·lusions. A més, hi circulen altres personatges, com el vigilant d’obra que imagina despert i busca un clan, o la néta que s’oblidà del seu i ja no té quimeres. Un encreuament d’històries amb humor i fantasia que tracta de les relacions familiars i la recerca dels desitjos. Jule és dona i, també, és acció i participació activa del públic.

Els nostres

Teatre del Poble Valencià

Una persona es converteix en refugiada cada tres segons. Són les esgarrifoses dades d’un informe

Y los huesos hablaron

Societat Doctor Alonso

Els estats usen l’oblit buscant una suposada estabilitat política. La història recent del nostre país

Crónica de excesos

P.T.V.

Aquest espectacle és una muntanya russa d’emocions. Amb la veu única de la protagonista: una

Ícaro

Meridiano 70ymedio

El 24 de març de 2015, Andreas Lubitz va estavellar un avió de Germanwings contra els Alps francesos. En el vol número 9525 van morir 150 persones.

Festival 1

Putochinomaricón

Aires de Hidrogenesse i La Casa Azul, tecno-pop amb lletres molt explícites i quasi punk,

Gilbertástico

Gilbertástico és tan inclassificable com talentós. Les seues cançons respiren el pop més lluminós, el

Pre-broken

La ballarina i coreògrafa Juana Varela experimenta, en aquesta peça de dansa contemporània, amb uns

L'arquitectura de les paraules

14 lletres de cartó gegants de més de metre i mitjà d’alçària. 14 actors les

Diálogos entre besugos

Desirée Belmonte i Isaac Torres desembarquen al bell mig de la ciutat, estenen una catifa

Concerts

Trío Petrakis-López-Chemirani

Stelios Petrakis, Efrén López i Bijan Chemirani formen un trio musical de base mediterrània i iraniana. El grec Petrakis està especialitzat en instruments cretencs; el valencià Efrén López compta amb una àmplia experiència com a multinstrumentista; i Chemirani és un virtuós del zarb, característic de la música culta persa. Junts funcionen com una melodia cohesionada que encamina l’espectador cap a una mar pròxima amb influència oriental. Amb un so que arriba sense tortuositats al cor perquè no li cal descodificar-se malgrat l’enorme bagatge cultural que té al darrere. L’entorn dels Jardins del Palau de la Música i l’hora nocturna propiciaran el viatge.

Niño de Elche & Israel Galván

Coplas mecánicas

Generic

Final del Torneig de Dramatúrgia Valenciana

Un ring de boxa on els colps se substitueixen per textos escènics i els púgils, per actors. Huit dramaturgs d’Alacant, de Castelló i de València oposaran front a front les seues obres des del 21 de maig al 12 de juny.

Festival 2

Connexions dilluns

El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana estableix com a prioritat l’elaboració i el desenvolupament de xarxes de contacte entre els diferents agents que intervenen en els processos creatius de les Arts en Viu, especialment les disciplines de Teatre, Dansa i Circ. Per a això, en col·laboració amb la Universitat de València, la Fundació SGAE i el IVACE, estableix un espai propi per a la construcció i l’intercanvi de projectes que s’anomena Connexions. Creació, producció, programació, comunicació… tenen l’oportunitat d’establir sinergies que faciliten l’elaboració de projectes en comú.

Connexions dimarts

El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana estableix com a prioritat l’elaboració i el desenvolupament de xarxes de contacte entre els diferents agents que intervenen en els processos creatius de les Arts en Viu, especialment les disciplines de Teatre, Dansa i Circ. Per a això, en col·laboració amb la Universitat de València, la Fundació SGAE i el IVACE, estableix un espai propi per a la construcció i l’intercanvi de projectes que s’anomena Connexions. Creació, producció, programació, comunicació… tenen l’oportunitat d’establir sinergies que faciliten l’elaboració de projectes en comú.

Connexions dimecres

El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana estableix com a prioritat l’elaboració i el desenvolupament de xarxes de contacte entre els diferents agents que intervenen en els processos creatius de les Arts en Viu, especialment les disciplines de Teatre, Dansa i Circ. Per a això, en col·laboració amb la Universitat de València, la Fundació SGAE i el IVACE, estableix un espai propi per a la construcció i l’intercanvi de projectes que s’anomena Connexions. Creació, producció, programació, comunicació… tenen l’oportunitat d’establir sinergies que faciliten l’elaboració de projectes en comú.

Tallers i seminaris

Taller de voz, con Fátima Miranda

La veu respon a un mecanisme complex en el qual intervenen la laringe, l’oïda, la llengua, el diafragma i desenes d’altres músculs i membres. Com que hi manca l’ajuda visual de l’instrument, la percepció del mecanisme de la parla i, més encara, del cant es produeix a cegues i per mitjà de sensacions subjectives difícils d’identificar i de repetir. Arribar a dominar aquests mecanismes suposa, per tant, arribar a fer-los de manera inconscient, no haver de pensar en ells mentre es canta i oblidar-los una vegada s’hagen integrat i automatitzat. En col·laboració amb el festival Vociferio.

Taller de Teatro de Calle

Impartit pel professor Rubén Rodríguez, va dirigit a actrius i actors que vulguen actuar i participar en les diferents activitats organitzades pel festival.

Laboratori amb Sònia Gómez, Pere Jou i David Climent

Sònia Gómez, David Climent i Pere Jou obren la seva sala de treball i ofereixen un laboratori de creació al voltant de la peça ‘Nowhere in particular’, la nova peça que estan treballant i que s’estrenarà en el Festival Tercera Setmana 2018.

Classes magistrals

Clase Magistral de Teatro a cargo de Juan Carrillo

Actividad dirigida a dramaturgos, directores de escena, intérpretes y amantes del teatro en general.