• Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny
 • Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny

Tercera Setmana: prèvia 18 de juny i resum fotogràfic 17 de juny

En la penúltima jornada del Festival s’han programat tres obres que escruten la nostra història recent i passada. La companyia La Abducción repassa en ’40 años de paz’ l’última etapa política i social d’Espanya, aprofundint en el període de la Transició i en com influeix la història recent d’un país en les històries personals. La cita és a Las Naves a les 19h.

No menys contundent és la proposta de la companyia Obskené, que porta a la plaça de Viriat (19.30h) la seua versió vibrant, violenta i vertiginosa de Fuenteovejuna. La jove formació catalana intercala els versos del Segle d’Or amb textos d’Anna Maria Ricart plagats d’al·lusions a l’actualitat, com la geolocalització a través de Google Earth o la mobilització a través de les xarxes socials. La dramaturga va ser premiada per aquest treball amb el Premi Max a la millor versió teatral.

Remata el trio el monòleg de Carmen Machi ‘Juicio a una zorra’, programat al Teatre Principal a les 21h. La peça va ser reconeguda amb els premis Valle-Inclán de Teatro del Cultural i Ercilla per la interpretació de Carmen Machi. La immensa actriu retorça la història d’Helena de Troia per a reclamar, segons el seu director Miguel del Arco “el dret a triar les paraules que conformen la seua història”.

Completen les estrenes de la jornada dues obres per a tots els públics que pretenen fomentar la consciència mediambiental entre els més xicotets. Tant P.T.V. Clowns (18h, Zircó) com L’Horta Teatre (18.30h, Sala Russafa) han escollit com a fil conductor per a les seues noves produccions la sensibilització cap a la cura de la Terra.

A més, Visitants Teatre repeteix amb ‘Tempus’ al Mercat del Cabanyal (10h) i al Central (12h), i Escena Erasmus torna a La Nau amb ‘El circ de la frontera’ a les 18h.