• Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny
  • Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny
  • Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny
  • Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny
  • Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny
  • Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny
  • Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny
  • Tercera Setmana: prèvia 15 de juny i resum fotogràfic 14 de juny

Tercera Setmana arriba avui dimecres al seu equador amb quatre estrenes i una trobada de dramaturgs. La poderosa formació De la Puríssima visita el Teatre Flumen amb el seu disc ‘Virgen’, que recupera el cuplé per a actualitzar-ho i fusionar-ho amb el jazz, el blues, el soul i la cançó napolitana dels anys cinquanta.

La Sala Escalante acull la primera coproducció del festival, ‘Afasians: The Last Conference’. La proposta és el primer espectacle conjunt de llarga durada de loscorderos.sc i Za! El duo de teatre físic de Castelló es retroba amb l’inclassificable i desbocat grup de música de Barcelona en una obra que explora la malaltia mental.

També indaga en els llenguatges del moviment l’artista multidisciplinari d’Ontinyent establit a Berlín Vicent Gisbert. En Carme Teatre es podrà veure la seua combinació de dansa i videoart ‘Arriba huele a campo’.

L’última estrena del dia és una actualització d’un acte sacramental de Calderón de la Barca als nostres dies. En ‘La cena del Rey Baltasar’, de la companyia madrilenya [los números imaginarios], una dotzena d’afortunats espectadors tindran el privilegi d’asseure’s a la taula del rei bíblic descendent de Nabucodonosor.

En la seua programació, a més de l’exhibició dels treballs de les companyies i creadors convidats, el festival proposa aquesta edició l’interessant col·loqui ‘L’ofici de viure o de vendre’s a si mateix’ entre els dramaturgs José Manuel Mora, Gabi Ochoa, Antonio Rojano, Alfredo Sanzol i Sergio Martínez Vila.